Svømmeklubbens historie


Svømmeklubbens historie starter i Bogense 1934, men desværre kun ved Søbadet på havnen. Klubben eksisterede dog, men folk frøs så grueligt i det kolde vand, så klubben blev omdannet til en badmintonklub!

Efter krigen forsøgte man at få svømmeklubben til at køre igen, men man måtte stadig svømme i det kolde vand blandt vandmænd, tang og lignende. Sådan forløb rigtig mange år, og mange lokale kan nok huske tilbage på, hvordan de lærte at svømme i Søbadet..

Byens spidser var ikke meget for vand, så man byggede en sportshal, men ikke nogen svømmehal. Året var nu 1977 og pludselig ville man bygge endnu en sportshal! Det blev for meget for nogle af de gæve Bogensere. De lavede straks et råd, eller en studiekreds om man vil, for nu skulle det være. Man udfærdigede en rapport, der sagde, at en svømmehal sagtens kunne betale sig. Men diskussionerne fortsatte og der kom ingen svømmehal.

Den nyværende svømmeklub blev dannet i 1982, men vilkårene havde ikke ændret sig.

Da interessen for det kolde vand ikke var overvældende, kørte man medlemmerne i bus 30 kilometer til en svømmehal. Man kunne kun få bevilget to timer om ugen, hvorefter medlemmerne svømmede 1 time hver anden uge. Der var kun familiesvømning med 1 instruktør, hvis man ville have lidt undervisning. Det blev vist primært til leg og motionssvømning. Klubben havde på daværende tidspunkt 600 medlemmer.

Men nu begyndte turisterne også at efterspørge en svømmehal.

I 1986 lavede man en forening, der kun skulle arbejde på at få en svømmehal til byen…De sled og slæbte, solgte lodsedler, arrangerede byfester mv. og pengene strømmede ind. Man fik indsamlet i alt 2,7 millioner kr.

Den nye Borgmester i Bogense forærede foreningen en grund og 800.000 kr. til hjælp til den nye svømmehal.

Desværre rakte pengene stadig ikke, så man spurgte kreditforeningen om hjælp. De ville gerne hjælpe, men ikke på daværende tidspunkt (1994), da kurserne var for lave.

Håndværkerne var bestilt og gravemaskinerne stod klar. Så gode råd var dyre. Løsningen blev, at man i 1995 fik oprettet et lån i en fond, og endelig kunne man gå i gang.

Den 25 okt. 1995 satte byens Borgmester spaden i jorden, og efter en isvinter og andre problemer kunne byens borgere hoppe i en funklende ny svømmehal.

Svømmeklubben forberedte sig ved at uddanne instruktører, og i januar 1997 startede Bogense Svømmeklub med svømmeundervisning i vores nye lokale svømmehal.

Desværre lukkede Bogense Svømmehal igen allerede i efteråret 1998. I foråret 1999 blev Bogense Svømmehal købt og blev nu privatejet. I efteråret 1999 startede Bogense Svømmeklub op med undervisningen igen.

Men glæden blev kort, for i foråret 2001 måtte Bogense Svømmeklub igen stoppe undervisningen i svømmehallen på grund af konkurs.

Først i sommeren 2003 fik svømmehallen nye ejere og vi kunne igen komme i gang med undervisningen. Vi var på dette tidspunkt 13 instruktører og 8 hjælpetrænere.

I skrivende stund (2013) har vi ca. 600 medlemmer og er 20 instruktører og 9 hjælpetrænere!